Przedmiotem konkursu było przygotowanie przepysznego pasztetu wielkanocnego. Do siedziby #GminnyOśrodekKulturywKołaczkowie im. Wł. Reymonta w Kołaczkowie dostarczono 4 wersje tej potrawy.

Jurorem był Pan Grzegorz Mierkiewicz – szef kuchni Hotelu Boss i Bagatelki z Miłosławia. Kryterium oceny podlegały zarówno walory degustacyjne, jak i wykonanie oraz sposób podania.

Zadanie miał niezwykle trudne, ale podołał. Nasz ekspert długo dumał i rozwodził się nad niuansami – jednak to właśnie one zdecydowały o tym, kto wygrał. Laureaci otrzymali bony zakupowe, natomiast Pani Monice Matuszewskiej wręczono biżuterię ufundowaną przez Firmę Jubilerską Wojciuch z Kołaczkowa.

Laureaci :

  1. Andrzej Knociński z Kołaczkowa
  2. Karolina Jakubowska z Kołaczkowa
  3. Andrzej Majorek z Sokolnik
  4. Monika Matuszewska z Budziłowa

Swojego zwycięzcę wyłonili również uczestnicy, którzy w tej konkurencji nie mogli głosować na swoje wyroby. W ocenie na najsmaczniejszy pasztet wparciem okazał się Pan Marek Przyjemski Prezes Lokalnej Grupy Działania - „Z Nami Warto”. Tutaj zdecydowanie wygrał pasztet przygotowany przez Andrzeja Majorka z Sokolnik. Zwycięzca otrzymał nagrodę – kartę podarunkową, którą ufundowała Lokalna Grupa Działania "Z Nami Warto"